Wednesday, December 1, 2010

Pakai Gelang Merah Ketika Period

Di Norway, para pekerja wanita diarahkan untuk memakai gelang benang merah ketika waktu bekerja sekiranya mereka datang bulan pada minggu tersebut. Tujuannya adalah kerana memberi 'silent explanation' kepada bos sebab mereka kerap ke tandas berbanding dengan hari-hari lain yang tidak 'kotor'.

Perkara ni dikuatkuasakan kerana para bos syarikat di Norway hendak mengurangkan 'lost of productivity' yang kononnya disebabkan oleh kekerapan ke tandas oleh pekerja wanita. Kajian juga menunjukkan bahawa 1 daripada 3 syarikat di Norway telah memasang CCTV di dalam tandas pejabat mereka.

Apa la punya annoying orang Norway ni obsess sangat dengan kerja diorang. Sampai orang nak ke tandas pun nak control ke. Tapi rasanya kalau di Malaysia dibuat macam ni, mau jadinya huru-hara orang marah. Tapi aku ada satu cadangan, apa kata kalau diorang period tu pakaikan gelang AC Mizal? Nampak glamour skit ya'll. LOL....


Kalau period kena pakai gelang ni kat Norway.

Sumber asal : Daily Mail
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget