Friday, December 23, 2011

Pemuda PJ Utara Nak Ludah Mahasiswa

Baru-baru ni sekumpulan mahasiswa telah mengadakan demonstrasi kepada kerajaan yang telah meminda dasar AUKU padahal tuntutan asal adalah untuk memansuhkan akta itu sama sekali dalam memberi kebebasan mahasiswa dalam berpolitik.Salah seorang dari mahasiswa itu telah menurunkan bendera yang ada gambar DS1M selama 5 minit dan menaikkannya semula selepas itu. Tindakan ini telah mendatangkan kemarahan oleh sekumpulan Pemuda Umno PJ Utara dan telah memuatnaik video di bawah ini.






Macam biasa, bila ada video butthurt dan bahalol sebegini, maka ada la malaon-malaon yang akan buat remix dan menjadikan isu ini superLOL.





Lepas tu siap ada pulak yang buat parodi lagi pulak tu. Yang ini memang sangat menggulingkan LOL nya.





Dr Asri bekas mufti Perlis menyatakan di laman twitter beliau tindakan pemuda PJ Utara itu adalah sebagai memalukan dan tidak bertamadun. Beliau juga berharap agar negara ini tidak dikuasai oleh golongan gangster dan mafia.






Apapapun blog ini adalah kawasan bebas ludah. Peace No War.






Kredit Gambar : Milosuam dan Just Euphoria

Thursday, December 22, 2011

Nasyid Versi K-Pop

Aku sure ramai Malaysian yang minat K-Pop. Honestly aku memang tak tahu menahu dan tak rasa nak ambil tahu pasal K-Pop ni. Tapi yang aku tahu K-Pop ni adalah kumpulan budak Korea yang bergaya ala metroseksual yang menari sambil nyanyi. Apa akan jadi kalau nasyid di K-Pop kan.


Wednesday, December 21, 2011

Gambar Emping Salji (Snowflakes) Yang Menakjubkan

Di Malaysia sekarang ni musim hujan yang banyak mengakibatkan banjir di seluruh negara. Tapi kini di barat, salji telah mula turun sebagai tanda permulaan musim sejuk (sebenarnya aku pon tak pasti bila mulanya musim sejuk). Timofey Cherepanov, 62, telah menghabiskan masa berjam-jam lamanya mengambil gambar makro snowflakes. Dan hasilnya adalah sangat menakjubkan. Selama ni aku ingat snowflakes ni ada satu bentuk sahaja, ternya ianya mempunyai pelbagai bentuk. Sungguh besar kekuasaan Allah.








































Laporan Asal : Daily Mail

Tuesday, December 20, 2011

Horoskop 2012 - Kini Lebih Berbencana

Sepertimana tahun sebelum ini, Saharil di blog beliau akan membuat ramalan horoskop berdasarkan bintang masing masing. Penggemar horoskop sangat cenderung mempercayai ramalan horoskop padahal sebagai umat Islam kita dilarang memperyai perkara tahyul lagi khurafat. Ya, horoskop adalah khurafat. Biasanya orang hanya akan percaya yang baik baik sahaja manakala yang tak baik tak mahu pula dipercayai. Oleh kerana 2012 adalah diramal sebagai tahun bencana dan kiamat, maka Saharil telah meramalkan horoskop 2012 dengan lebih dahsyat. Boleh lihat horoskop selanjutnya di blog beliau.

Nota: Horoskop ini bersifat sarcasm sebagai parodi kepada orang yang sangat percaya pada horoskop.

























Sumber asal : saharil.com






Monday, December 19, 2011

Lukisan 3D Yang Merogol Minda

Ini adalah di kota London. Lukisan-lukisan 3D yang sangat hebat Kurt Wenner mampu merogol minda sesiapa sahaja yang melihatnya.











Sumber : Daily Mail

Thursday, December 1, 2011

Pelik Tapi Benar - Lembu Dalam Kondo

Video ini membuat aku berguling ketawa. Dah lama takde video selawak ni lepas video parody Hitler PRK Sarawak yang lepas. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget